Regresija u prošle živote

Regresoterapija je terapeutski metod koji omogućava pristup dalekim sećanjima koja su pohranjena u datoteci naše duše. Na taj način možemo u svojoj svesti videti čitav tok prethodnih života i evolutivnog razvoja. Zahvaljući tome, počinjemo razumeti zašto smo izabrali odredjeni život i koja je naša svrha u njemu. Tada shvatamo smisao sadašnjih životnih situacija, kao i razloge ponavljanja odredjenih dogadjaja i problematičnih odnosa. Regresoterapija oslobadja naše skrivene potencijale i daje nam potpuno novu perspektivu i smisao života. Lično iskustvo doživljaja večnosti naše Duše, koje se dešava tokom jedne regresije, je nešto što potpuno menja našu percepciju sveta i vraća nam zaboravljeni mir i shvatanje važnosti svakog trenutka i svake odluke u našem životu.

 

Kada biste ozbiljno trebali razmisliti o regresiji:

Regresija

Regresija u prošle živote

– Imate uporne strahove ili fobije od vatre, vode, visine, vožnje automobilom, porodjaja, majčinstva, emotivne veze, seksa, posla, novca…

– Situacije u životu koje vam se stalno ponavljaju: npr. dobijate otkaze, svi poslovi vam propadaju, sve veze se isto završavaju…

– Imate naporan ili ovisnički odnos s nekom bliskom osobom, roditeljem, partnerom, braćom…

– Teško ste bolesni ili se uopšteno bojite smrti.

– Baš vam se ne živi… ili imate osećaj da ne pripadate ovom vremenu.

– Ne znate svoju životnu svrhu i kojim poslom biste se trebali baviti.

– Niste sigurni u izbor partnera, posla, mesta stanovanja.

– Radoznali ste, duhovni ste tragalac, ili jednostavno želite doživeti neki dublji smisao svog života.

Već i jedan pozitivan odgovor, dovoljan je razlog da se podvrgnete ovoj metodi.

“Već dugo znam za regresoterapiju ali sve dok nisam srela Danijelu nisam imala ni želju ni dovoljno poverenja da se nekome prepustim. Iskustvo je zaista fantastično. Ono što je meni donela regresija je zaista dublja spoznaja da smo duša koja prolazi kroz različita iskustva zvana život kao i da dublje shvatim prirodu odnosa i pojam karme. Takođe potvrdila mi je još neke Istine koje sam sada još dublje prihvatila. Interesantno i vrlo korisno iskusvo.”

Dragana Bačanek

life coach

Jedna regresijska seansa traje oko 2 sata. U toj seansi klijent prolazi 2-3 bivša života. Izmedju toga prolazi se kroz smrt, što je vrlo prijatan osećaj. Zatim sledi razgovor sa Vodičem ili Višim Ja o savetima za sadašnji život, te na kraju dolazimo do emocionalnog pročišćavanja i isceljivanja prošlih života, nakon čega se vraćamo u sadašnji trenutak. Celi postupak snima se na CD koji dobijate na kraju.

Priprema za klijente

Iako za klijente nije neophodna neka posebna priprema, bilo bi dobro razmisliti o nekim pitanjima iz vlastitog života. Pogledajte gore navedene mogućnosti, pa vidite da li se nalazite u nekom od navedenih primera. Osvestite šta biste želeli postići regresijom. Pored toga, u regresiji se mogu pojaviti i neke druge teme i problemi za koje uopšte niste znali da ih imate. Jednostavno ih niste osvestili do sada, a oni su vam kočili napredak u životu. Nema veze ako niste u životu radili nikakve duhovne tehnike. Podjednako se lako regresiraju ljudi koji uopšte ne veruju u to, kao i oni koji su već iskusili različite duhovne metode. Najčešča motivacija za dolazak su radoznalost, fobije i strahovi, problemi koji se ciklično ponavljaju i nezadovoljstvo sadašnjim životom.

Najčešća pitanja klijenata pre regresije

1. Hoće li mi regresija na bilo koji način škoditi ?

Regresija, kad je obavljena dobro i od stručnog terapeuta, ni na kakav način ne može škoditi. Vaše Više Ja kontroliše situaciju, te ako ono smatra da se niste spremni s nečim suočiti, onda nećete to ni videti. Proces je stoga samoregulišući i siguran.

2. Hoću li se sećati svega nakon regresije?

Svega ćete se sećati nakon regresije. Vaš um će jednostavno linearno posložiti sva sećanja pre rodjenja. Vi ćete se u svako doba moći setiti osećaja i prizora iz regresije, kao i svakog drugog dogadjaja u vašem životu.

3. Kako ću se osećati nakon toga ?

U prvom trenutku osećaćete se pomalo neobično ili zbunjeno. Trebaće vam malo vremena da sve slegne. To će proći kroz nekoliko sati, a već za dva dana bićete odlično. Taj osećaj nikad nije takav da vi ne biste mogli obavljati svoje uobičajene zadatke i obaveze.

4. Da li ću biti drugačiji?

Vi ćete i dalje biti vi, ali obogaćeni jednim novim iskustvom. Imaćete više samopouzdanja, snage, jasnoće svog života i budućnosti. U svakom slučaju ćete se osećati prijatno sa samim sobom.

5. Hoću li i dalje osećati isto prema ljudima u svom životu ili poslu ?

Više Ja u regresiji može savetovati promenu posla ili veze. Medjutim, to je uvek ono čega vi već jeste svesni, ali vam je možda nedostajala potvrda.

6. Hoću li moći živeti s time što sam video ?

Naravno, Više Ja vam neće pokazati prizore s kojima vi ne biste mogli živeti. Medjutim, ti neugodni dogadjaji se prikazuju u jednom blažem svetlu nego što ih vi sada u životu doživljavate. To se vidi po tome što se vi u svakom trenutku možete povući iz neugodnog prizora u regresiji, ali to niko od klijenata ne želi. Svi žele videti šta je dalje bilo, do kraja. Čak ni prolazak kroz smrt nije strašan, već naprotiv vrlo prijatno iskustvo.

7. Užasno me strah regresije, da li je to normalno ?

To je sasvim normalno. Svi se bojimo nepoznatih stvari, a regresiju ne možete zamisliti, baš kao ni slep čovek boje. Zato izaberite terapeuta s kojim se osećate prijatno i u kojeg imate poverenja.

8. Da li moram verovati u prošle živote ili reinkarnaciju da bi proces uspeo?

Ne, uopšte ne morate verovati u to da bi regresija uspela. To je proces koji funkcioniše nezavisno od vašeg verovanja. Ali lično iskustvo nakon doživljene regresije, govori samo za sebe. To onda više nije pitanje verovanja, već lične spoznaje. Jednostavno znate.

Terapijska vrednost regresije

meditationTerapijska vrednost regresije je velika i u mnogim situacijama ona može u dva sata zameniti godine psihoterapije. Naravno, svaki slučaj je jedinstven. Ona često zna rešiti problem za koji niste ni svesni da ga imate. Ovde se radi o razotkrivanju nekih podsvesnih mehanizama, koji koče čovekovu optimalnu energiju. Možemo reći da tu dolazi do psiho-spiritualne integracije, tj. do povezivanja odvojenih delova ličnosti. Promena nastaje zbog većeg protoka energije u osobi nakon razbijanja blokada koje su nastale zaboravom. Sadržaja prošlog života se možda ne sećamo, ali ipak donosimo poneki mučan osećaj sa sobom u ovaj život. Rezultat regresije je taj da imate proširenu sliku sebe i sveta. Sve dobija novi smisao, saznajete svoju životnu svrhu i svoj put. Ne bojite se više smrti, prestajete biti ovisni o mnogim “životnim sigurnostima”. Rešavate svoje hronične strahove, fobije, prestajete privlačiti negativne događaje koji se ponavljaju. To se može kretati od novčanih prilika do ljubavi i zdravlja. Dobijate konce života u svoje ruke, jer sada bolje razumete sam Život. To dovodi do povećanog osjećaja sigurnosti, samopouzdanja i uživanja u životu.

Facebooktwitterpinterestlinkedintumblr
Visit Us On Facebook